Severdigheter i Kemer, Tyrkia
Moske i Kemer


Moskeen i Kemer ble offisielt åpnet for bruk høsten 2011, og den har plass til 3000.

Byggingen ble finansiert ved innsamlede midler, og ved at enkelte av de som eide tomten, overlot sin andel av tomten til moskeen. De andre som eide grunnen, lot moskeen bygges der, uten noen kompensasjon for dette.

De to minaretene strekker seg 52 meter oppover, og steinen de er bygget av kommer fra Cappadocia.

Du kan besøke moskeen fra morgenen, og helt frem til siste bønnen om kvelden, som er ca, kl. 20.00 Vær oppmerksom på følgende når du besøker moskeen:

 

Ta av sko før du går inn. De kan settes ute, eller i en av hyllene innenfor døren. Bruk benklær/skjørt som rekker til midten av leggen. Bruk minst en T-skjorte. Kvinner dekker til håret. Skjerf ligger til høyre innenfor inngangsdøren.
Vis respekt  for de som er der for å be. Gå ikke foran dem, og demp stemmen.

Be om lov til å ta bilder. Dropp bruken av blits. Se ellers tavle til høyre, rett etter du kommer inn inngangs dør.

 

Med enkelte unntak er det kun kvinner som har adgang til andre etasje. På veggen der oppe, står navnet til Muhammeds 4 kvinne.

Når du kommer inn, vil du ha bønnenisjen Mihrab rett i mot deg.
Den vender mot Mekkea og bønn og koranlesning inne i moskeen foregår alltid vendt mot bønnenisjen.

Til høyre for bønnenisjener den karakteristiske prekestolen, Minbar. Den brukes i forbindelse med fredagsbønnen, og i forbindelse med Bayram.

Til venstre for bønnenisjen er prekestolen Kursi som bla. brukes til å lese fra koranen, og der imamen holder sin "preken" der han snakker om Koranen, og hvordan muslimer skal leve.

Til vanlig leder imamen bønnen fra bønnenisjen Mihrab.

På veggene finner du sitater fra Koranen.
I de forskjellige rundingene som du ser på veggene, og som har litt forskjellig utseende der de kommer nærmere og nærmere midten av taket, er Allahs 99 vakreste navn skrevet på arabisk. Hvert navn står for en av Guds egenskaper.