Severdigheter i Kemer
Cirali og den evige ilden Chimera


Çıralı ligger mellom Kemer og Kumluca i fjellet Gods. Olympus er fjellet Zevs, gudenes Gud og Guds kom sammen på det og tok beslutninger.

Det er flammer på dette fjellet. Çıralı har en strand på 3,2 km og bredden er mellom 50-100 meter. Stranden løfter seg fra sjøen med en myk helning. Dens grenser er fjell i begge ender. Den har tynne korn og sand av høy kvalitet.

Det er en elv som renner bare i vintersesongen på nord siden. Elva på sør siden går ned til sjøen mens den går gjennom Olympos. Dermed er Çıralı stranden delt inn i to deler.
Çıralı har en urørt naturlig struktur og mange Caretta skillpadder legger egg på stranden hvert år og det er mange dyr og planter i miljø.

 

Foruten sin naturlige skjønnhet, har det en fantastisk skjønnhet sammen med den nærmeste byen Olympos, nevnt i Yanartafl mytologi, appelsin hager og veksthus

I hundrevis av år, har flammen brent. Chimera og stedet har en spesiell historie. Naturen rundt er flott og stedet er lett å finne. Du kan reise med bil til Chimera, eller ta en dagstur som kan kjøpes i Kemer.

Detter legenden om den evige ilden Chimera
Kongen av Phyra sin sønn, Hippones drepte sin bror Belleros under et jaktlag, og tar navnet Bellerophontes, som betyr ” Den som spiste Bellarus”.

Ephyra kongedømme sender Bellerophontes i eksil, og han tar tilflukt bak Kongen av Argos.
Kongen av Argos overveier å drepe noen som av mangel på selvrespekt, tok tilflukt bak han.

Så han sender Bellerophontes til Lycian Kongedømme.
Kongen av Lycia liker heller ikke tanken på å drepe denne unge mannen, på grunn av den miserable situasjonen han er i, og han ønsker at han skal sloss mot monsteret Chimera, som bor i fjellet Olympos.


Chimera har hode som en løve, kropp som geitehale og slange, og spyr flammer ut av gapet. Bellerophontes rir sin hest Pegassos som har vinger, til Chimera for å sloss. Chimera angriper og Pegassos flyr opp i skyen.
Når Pegassos og Bellerophontes kommer ned igjen, treffer han Chimera med lansen sin, og begraver han under jorden.

 

Men Chimera fortsetter å spy ut flammer.Denne myten som er beslektet med Homeros, har på denne måten blitt fortalt i tusener av år i Anatolia.

I følge myten så kommer flammene vi ser, opp fra gapet til Chimera. Så for å feire Bellerophotes sin seier over Chimera, arrangerte folket i Olympos et kappløp.
Deltagerne tente faklene sine med hjelp av ilden til Chimera, og sprang ned til byen Olympos.

Dette er de første Olympiske lekene i Anatolia. Gjennom tidene har mange forskjellige grener blitt lagt inn i kappløpet.

Den Olympiske fakkel er i dag symbolet på den evige flammen til Chimera. I dette området er det mulig å se restene av tempelet i Hephaistos og en bysantinsk kirke.

Og dette indikerer at dette området har vært et hemmelig sted i lang tid.