Opplevelser i Kemer
Utflukter, dagsturer og sightseeing i Kemer

 


Dagstur til Antalya
AntalyaAntalya har siden Den Osmanske perioden, vært kjent for utstrakt handel. Også i dag er Tyrkia et populært shopping paradis på grunn av sitt store utvalg av krydder, tekstiler, tepper, skinn og smykker.

Det første stoppet er på et de største smykkene sentrumene i Tyrkia. Her kan du oppleve hvordan gull blir til et vakker smykke, og du vil også få mulighet til å få kvalitativt høyt verdifulle smykker til gunstige priser. Les mere om turen til AntaliaRundreise i det bibelske Anatolia
Anatolia
Dag 1 Antalya Transfer. Dag 2 Perge – Aspendos Museum. Dag 3 Olympos – Çıralı – Phaselis. Dag 4 Termessos – Tavas – Pamukkal.

Dag 5 
Laodieca – Afrodisias – Kuşadası.  Dag 6 Ephesus – Das Haus der Mutter Maria - Artemis Temel – Mutter Maria Museum – St. Johannes. Dag 7 Didim – Milet – Herakleia – Bodrum. Dag 8 Transfer


8 dager med Blue Cruice
OlyumposDenne reisen tar deg fra Kemers flotte marina, via vakre bukter og strender i et grandiost pinjekledd kystlandskap, til øya Kekovas unike omgivelser. 2500 år gamle lykiske graver til lands og til vanns er et overveldende skue.

Her får du se restene av den sunkne byen Simena. Sammen med blant andre Phaselis og Olympos er den et av flere minner fra antikken som du kan oppleve på denne fascinerende turen.


3 dagers tur til Cappadocia
Opplev alle de fantastiske stein og fjellformasjonene i Cappadocia. I Cappadocia var det mange av de første kristne som slo seg ned, og her levde de i sine huler, og der gravde de ut sine kirker.

Bli med inn i underjordiske byer som er grav frem i fjellene. Byer som kan være 7-10 etasjer høye eller dype. Opplev folkedans fra hele Tyrkia, eller bli med på en ballongferd i det solen står opp.
Se bilder og les mere om 3 dagers turen til Cappadocia

Eller vil du helst bli om bord og slappe av i solen, snorkle med skilpaddene eller gjøre strandhugg på egen hånd? Bestem selv - her finner du roen på ditt eget vis. Følelsen av frihet og total avslapning er ubetalelig. Les mere om turen Blue CruiceDagstur til Demra - Myra
MyraFørst går turen til Demre og det blir en historisk reise fra Kemer til Finike. Demre var en av de viktigste byene i den lykiske sivilisasjonen.

Byen ligger 25 km vest for Finike og 48km øst for Kas. Demre var et sted for besetning fra det 5. århundre, før hellenistiske periode. Under regimet til Theodosius II (408-450 e. Kr.), ble byen hovedstad i Lycians.

 

Byens omdømme spredde seg ikke bare i Lykia, som et sentrum for pilegrimer og der sykdommer som ble kurert, men også i hele den kristne verden. Grunnen til dette er at St. Nicholas (Santa Claus) også levde her i denne perioden.

Derfor vil vi først besøke St. Nicholas Museum, og etterpå skal vi besøke den antikke byen Myra, mens vi fortsetter reisen vår i historisk tid. Etter Myra tar vi en lunsjpause på en restaurant. Så tar vi en båttur med mulighet for bading. (Båttur avhengig av værforhold). Så reiser vi tilbake til hotellet.*


Dagstur med dykking i Kemer

DykkingDu blir hentet der du bor, og kjørt til dykkesenteret. Der vil du få informasjon, bli registrert og forberedelsene til dykkingen blir gjort. Utstyr til dykkingen blir utdelt på båten. Så er det videre til det første dykkeområde, og der blir det gitt informasjon om området og dykket.

Dykket skjer med erfarne guider og instruktører. Så blir det lunsj på båten, og mulighet til overflate svømming bading / snorkling. Så er det videre til det neste dykkeområde, og det blir gitt informasjon om det neste dykket. Etter de to dykkestedene er det tilbake til land, og du blir kjørt tilbake til der du bor*

Les mere om dykking i Kemer

Spa og hamam i Kemer
HamamUnder Det Osmanske Rikets æra, var renslighet en viktig betydning i den islamske religionen. Denne vanen ble spredt ved å bygge mange bad, kalt "Hamam", til det beste for folk. Du kan finne gamle Hamam, som fortsatt bærer interessante arkitektoniske trekk fra denne perioden rundt om i regionen.

Tyrkisk bad
I den historiske Hamam går du gjennom en omgang med varme og damp, som renser deg fra stress og giftstoffer, det regulerer blodsirkulasjonen og du slapper av.
Les mere om spa og hamam


 


Dagstur med Jeep Safari i Taurus fjellene

Jeep Safarie
Du blir kjørt opp i de fantastiske Taurus-fjellene. Det blir ofte pauser for å ta ta bilder. Under jeep safarien, vil du se hvordan folk bor oppe i fjellene, moskeer, daler, toppen av taurus fjellet, et 2000 år gammelt tre, grotte, og mange slags planter og dyr.

Du anbefales å ta medfoto/ videoapparat, caps, solbriller, t-skjorte. Turer kan kjøpes i Kemer, Camyuva, Beldibi, Göynük og Tekirova. Det er et stopp ved en elv eller en hytte/restaurant for en lunsj. Etter lunsj vil du fortsette å kjøre stier og smale veier, og være tilbake ved hotellet rundt 17:00 til 18:00. *8 dagers fotttur på The Lycia Way

Gedel,e
Dag 1 Antalya Transfer. Dag 2 Hisarcandır – Göynük. Dag 3 Göynük Yayla – Gedeleme. Dag 4 Gedeleme – Berg Olympos – Beycik – Çıralı.
Dag 5 
Çıralı – Ulupınar – Chimera – Çıralı. Dag 6 Çıralı – Olympos – Berg Musa – Adrasan. Dag 7 Adrasan
Les mere om turern på The Lycian Way
Dagstur til Pamukkale
Første stopp er i Korkuteli der det er frokost på en restaurant. Etter frokost kjører du i over de legendariske Taurus fjellene, for å komme Tavas. Her vil du besøke en stor teppe butikk, der du kan se hvordan håndlagde tepper blir vevd, og du vil få informasjon om tepper.

Så er det lunsj, og turen går videre til Pamukkale. Om du aldri har tenkt på at vannet kan være en stor arkitekt, så skal du bare se Pamukkale, og du innser at det er sant.

 

Pamukkale som kalles lokalt "Bomulls slottet" er en virkelig raritet i naturen, med sine hvitekalkede terrasser. Disse terassene ligger 90m høyt over dalen, med en lengde på 3 km.

Den rene hvite skjønnhet er dannet av det mineral berikede termiske vannet. Hierapolis er i nærheten av terrassene, og de tar deg tilbake til antikken. Så er det videre til Dazkiri til restauranten der det servers middag. Etterpå kjøre du gjennom Dinar og Keciborlu, og videre til Isparta, og her er det en siste korte pause. Etter denne pausen er det en times kjøring tilbake til Antalya, og så tilbake til hotellet.*


Dagstur til Aspendos og Perge
AspendosFørste stopp er Perga, som nå staves Perge, som var hovedstaden i Pamfylia-regionen, i den sør vestlige middelhav's kysten av Tyrkia.
I dag er det et stort område med eldgamle ruiner 15 km øst for Antalya, i kyst-linjen. Det er en akropolis der, som dateres tilbake til bronsealderen. I Perge vil du se by porten, romerske bad, hovedgaten, torg og teater.


Så er det videre til Aspendos. Aspendos var en gammel by i Pamfylia i Lilleasia. Den lå ved elven Eurymedon 16km inn i landet fra Middelhavet. Den greske stavemåten av navnet er Aspendos.
Ifølge mytologien ble byen grunnlagt rundt 1000 frk. av grekerne, som kan ha kommet fra Argos. Her vil vi besøke det best bevarte teater i lille Asia. Teateret har fantastiske akustikk, og i løpet av sommermånedene er det store konserter her.


Etterpå spiser vi lunsj på en hyggelig restaurant. Turen går videre til den antikke byen Side, og vi vil se det praktfulle torget, teateret og templer bygget i det syvende århundre frk. Dette er siste stopp, og vi kjører tilbake til hotellene.*

Dagstur med rafting

RaftingVil du oppleve noe annerledes, så kan du prøve en raftingtur i Antalya. En spennende dag som gir deg muligheten til å rase ned strykene, med utsikt til den fantastisk sedertre skogen i særlig Köprülü Canyon nasjonalpark.

Det er mange firma som arrangerer rafting og båttur. Turene kan vare fra en til seks timer, og kan inkludere tre retters sjømat lunsj.
Les mere om rafting

Lycian Adventures

Lokka Outdoor Velg mellom tur med kajakk, sykkeltur, Canyon eventyr eller en dag på stier i fjellene.

Det er bare å bli med.
Les mere om Lokka Outdoor
Dagstur til fosser og vannfall

FossFørste stopp er Duden fossen. Fossen som er dannet av Duden elven (en av de store elvene i Sør-Anatolia), ligger 12 kilometer nord-øst for Antalya.

Det krystallklart vannet i nedre Duden fallene renner til slutt over klippene ved Middelhavet, i en flott foss Etterpå kjører vi til Kursunlu fossen. Kursunlu ble nasjonalpark i 1986, og åpnet for besøk. Kursunlu fossen har en høyde på 18m.

Turen går videre til Yesil Karaman, en landsby der vi besøker moskeen, barneskolen og kanskje et landsby hus fra den osmanske perioden. Etter dette vil vi kjører til en restaurant for å spise lunsj. Etter lunch besøker vi vår siste foss som er Karpuz Kaldiran Karpuz Kaldiran er en av de vakreste fossene i Antalya, og faller med en høyde på 40 m, i en vann sky med et fantastisk regnbue show. Turen går så til slutt tilbake til der du bor.*


Yacht Tour-dagstur på sjøen
Yacht_TourTuren går videre på det blå vannet i det magiske Middelhavet, med en flott utsikt over kysten, Kiris, Camyuva Tekirova, fiske, dykking, og kanskje delfiner svømmer rundt båten. Nyt solfylte dager og fritid.

Under veis blir det ofte stopp for å bade i det varme og klare Middelhavet. Ankomst Kemer Marina som oftest ved 17 tiden*
Les mere om båtturer

Les om severdigheter i Kemer
* Turene kan kjøpes gjennom ditt reiseselskap, eller i lokale reiseselskap i Kemer