Opplevelser i Kemer:
The Lycian Way


Lycian WayThe Lycian Way
er en turvei langs kysten og med milde temperaturer kan den gås gjennom hele vinteren. Men pass på, bakken over 1000 m kan være snø dekket fra tidlig januar til slutten av april!

Fra midten av juli til begynnelsen av september, kan det bli for varmt for mange.

St Paul Trail går hovedsakelig over 1000 m høyde, litt snø faller fra midten av desember på det meste av ruten, men tiner igjen innen midten av mai.

 

Det kan være kraftig vind fra midten av november til midten av januar, og igjen i slutten av mars og april, men sommer temperaturene blir aldri for høye.

Beste tiden å gå The Lycian Way
Februar til midten av mars. Vanligvis klart vær med snø over 1000m og vårblomster ved havnivå. Begynnelsen av mai til midten av juli. Klarvær, gjetere vandrer med sine flokker og masse blomster. Varmt nok til å bade.September til midten av november.
Klarvær, sporadisk tordenvær. God bade temperatur i havet, høst blomster i fjellet.

Ruten
The Lycian Way er en 509 km merket sti rundt kysten av Lykia i det sørlige Tyrkia, fra Fethiye til Antalya. Ruten er gradert medium til hard, det er ikke klatring, men har mange stigninger og nedstigninger, når den nærmer seg og svinger vekk fra sjøen.


 

Den er lettest i starten ved Fethiye og blir mer vanskelig som det skrider frem. Vi anbefaler å gå ruten vår eller høst, februar-mai eller september-november, sommeren i Lykia er varmt, selv om du kan gå korte, skyggefulle delene.

Ruta er i hovedsak over gang og muldyr stier, er stort sett over kalkstein, og det ofte hardt og steinete under føttene. På den første delen av ruten, og i Patara, Kalkan, Kas, Myra, Finike, Adrasan, Olympos, Cirali og Tekirova, kan du bo i pensjon eller små hoteller. Andre kvelder, kan du bo i et landsby hus, eller ute i telt.


Lycian WayOm Lycia
Lycia er den historiske navnet på Tekke halvøyen som stikker ut i Middelhavet på Tyrkias sørkyst. Fjellene stiger bratt fra skogkledde fjell og små bukter, gir flott utsikt, og er variert å gå.

Lycia var et demokratisk men uavhengige folk, med en unik atmosfære og en høy levestandard.

De ble absorbert av gresk kultur, og ble senere erobret av romerne. Deres graver og ruiner florerer på halvøya, og turen går mange gjennom historiske steder.

Mere informasjon på: http://trekopedia.com/?page_id=471