3 dagers tur til Cappadocia

Cappadocia er noe svært mage har hørt om, og sett bilder fra. Mange har lyst til å reise dit, men de færreste har gjort det.
Her er litt fra en 3. dagers tur til Cappadocia.

Fredag
Du blir hentet der du bor ca. 05.00 om morgenen, og du blir kjørt til Side. Der går du om bord i bussen som kommer fra Alanya, og som skal frakte deg rundt de neste dagene.

Ved Aksesi blir det et stopp, og du får anledning til å spise frokost.

Ferden går videre til byen Konia, bibelens Ikonium. Under veis vil guiden fortelle fra Tyrkias historie, og om området der Cappadocia ligger.
I Konia blir der et stopp, og der er det lagt inn et besøk i Mavlana museet fra det 13. århundre.

 

Her er også museet med de dansende Dervishes.

Etter lunch i Konya og et stopp i Akseray stopper vi ved Kirkgöz Yeralti Sehri, som er en underjordisk landsby med 3 etasjer, og som kunne ha plass til opp mot 200 personer.

I den underjordiske landsbyen hadde de alt som trengtes, og som du finner i et vanlig hus. Oppholdsrom, kokemuligheter, soveplasser, latrine, brønn og plass til å lagre mat.
Om kvelden er vi fremme med hotellet, og det serveres middag der kl. 19.00.

De som har meldt seg på forestillingen med De Dansende Dervishes, blir kjørt med bussen fra hotellet kl. 20.30.

Lørdag
De som skal være med på ballongtur, blir hentet på hotellet ca. kl. 04.45 og blir fraktet tilbake til hotellet, slik at de kan bli med bussen videre den dagen.
Avgang med buss fra hotellet kl. 08.15,og det informeres om hvor vi skal, hva vi kan få se i løpet av dagen.

Etter frokost på lørdag er det første stoppet ved The Red Valley. Det er stopp ved et utsiktspunkt, og det er anledning til å ta bilder av den røde dalen som har fått sitt navn på grunn av fargen på fjellet.

Pashabagi betyr Pashas vingård, og er et navn som oppsto etter at den greske befolkningen forlot regionen. Stedet er også blitt kalt Munkenes Vingård, fordi kristne eremitter bodde i hulene. De hadde til og med sine kirker der.

Den røde leiren fra den lengste elven i Tyrkia, The Kizlirmak, har i årtusen blitt brukt i pottemakerproduksjon, og kalles "The Halys". Det er et stopp ved et slikt pottemakeri, der produksjon blir demonstrer, og salgsutstilling vist.

Landsbyen Cavusin med Cavusin Castle er en spektakulær fjellborg, som en gang huset alle i landsbyen. Her kan du gå rundt og besøke husene hvor det bodde folk inntil nylig. Du kan også se kirken til Sankt Johannes døperen. Den var en gang en stor bysantinsk kirke.

 

Det er et stopp for en lunsh ca. kl. 13.00, og den er i en av grottene som er hulet ut.

Ortahisar betyr "midtre slott", og som navnet tilsier, er det sentralt blant de kappadokiske byene Goreme, Urgup, Uchisar og Nevsehir, og bare noen få kilometer fra Goreme Open Air Museum.
Her blir er det et kort stopp slik at du kan ta panorama bilder av stedet.

Pigeon Valley. Du får et godt overblikk over Due Dalen på et utsiktspunkt. Her ble det holdt duer, og der duenes guano ble brukt til å gjødsle fersken trærne som var i dalen. Dette ble gjort fordi jordsmonnet var spesielt karrig. Duene ble også brukt til å sende beskjeder rundt om kring i dalen. Her er det er stopp på ca. 20 min. slik at du kan nyte utsikten og ta bilder.

Uchisar ligger på det høyeste punktet i Cappadoviia, på Nevsehir-Goreme veien, bare 5 km fra Goreme. Toppen av Uchisar Castle gir en fantastisk panoramautsikt over det omkringliggende området med Mount Erciyes i det fjerne.

Her blir det et stopp, slik at du kan se deg rundt, og ta bilder.

Esentepe utsiktspunkt
er det beste utsiktspunktet for å se Göreme Valley. Landsbyen er full av eventyrlige skorsteiner, og noen har blitt gjort om til boliger ved å grave ut huler i den myke vulkanske steinen.

Her får du god tid til å se utover dalen, med alle de rare formasjonene, som er og har vært brukt til bolig.

Så er det retur til hotellet der det serveres middag kl. 19.00.

De som har meldt seg på "Tyrkisk natt med underholdning", blir kjørt fra hotellet med bussen kl, 20.30.

Søndag.
Om turen med ballong er flyttet til søndag, så blir de hentet på hotellet ca. kl. 04.45

Avreise fra hotellet 08.00 og denne dagen er nesten en ren transport etappe.

Det er lagt inn et stopp i en fabrikk som lager gjenstander av Onyx, som det er rikelig av i området. Det blir demonstrert hvordan steinen blir saget opp, formet og slipt. Til slutt er det omvisning i salgslokalet, der det er mulig å kjøpe gjenstander som er laget der.


Etter et "te stopp" med toalettbesøk, røykepause osv. går turn videre til Sultanhani Caravanseray. Det er et stort vertshus, eller en slags vei stasjon med herberge på Silkeveien, hvor handelsmenn tok inn med sine pakkdyr, og sine varer for å overnatte og hvile. Der er det et lengre stopp med lunch.

I side går du av bussen, og blir hentet der for transport tilbake til Kemer, og der du bor.

Turen ble kjøp hos turselskapet Sankay, kostet 350 Lire, og ble gjennomført 10-12 oktober 2014.

I prisen inngår: All transport, inngangspenger til Mavlana mausuleetog Kirkgöz Yeralti Sehri, 2 netter på hotell med frokost og middag, frokost fredag morgen.
Tillegg for mineralvann, øl og vin til måltidene.

 

Vær oppmerksom på at andre turselskap kan besøke andre steder enn de som er omtalt her.

Du er mulig å kjøpe 3 opplevelser i tillegg:

Tyrkisk natt med underholdning. Informasjon og bilder fra forestillingen
.

Ballong ferd i Cappadocia. Informasjon og bilder fra ballongferden.

Seremoni med dansende Dervishes.

Du kan kjøpe lunch av guiden, og den koster 30 Lire. Mineralvann, øl og vin kommer i tillegg. Dette er varm mat, og nærmest middag.
God mat som er verdt 30 Lire.

Sjåføren av bussen var en eldre mann som virket erfaren, og hadde en rolig kjørestil. God plass til beina på bussen.
Guiden var svært god. All informasjon på engelsk, og noe på tysk. Kunnskapsrik og fortalte mye om regionen, og de plassene som vi besøkte.

Husk å ta med:
Gode sko. Kamera, lader til kamera og kanskje et ekstra minnekort? For du vil oppleve at du tar bilder hele tiden. Husk også lader til mobil.