Utflukter, dagsturer og sightseeing i Kemer:
Antalya

 


Antalya Antalya har siden Den Osmanske perioden, vært kjent for utstrakt handel.
Også i dag er Tyrkia et populært shopping paradis på grunn av sitt store utvalg av krydder, tekstiler, tepper, skinn og smykker.
Det første stoppet er på et de største smykkene sentrumene i Tyrkia.

Her kan du oppleve hvordan gull blir til et vakker smykke, og du vil også få mulighet til å få kvalitativt høyt verdifulle smykker til gunstige priser.

 

Så det videre til et skinn senter hvor du vil få se et moteshow der det nyeste innen skinn design blir vist..
Etter lunsj på en flott restaurant i Antalya, blir en bytur der du kan også se det beste av Antalya by. Etterpå blir det en tur innom basaren, hvor du kan kjøpe gunstige orientalsk krydder og suvenirer etc.


Så går vi til Gamlebyen i Antalya som heter Kaleici, der gatene og bygningene fortsatt bærer preg av Antalya's historie. De best bevarte delene utgjør den imponerende festningsverket som, kanskje, skjuler den hellenistiske periode i byen.
De siste konstruksjoner på veggene dateres til den osmanske perioden. Veggene var intakt før det tjuende århundre.

I illustrasjoner fra 1880-årene, er klokke tårnet flankert av syv porter, og det var mer enn 50 tårn. Den mest attraktive delen av festningsverkene er Hadrian's Gate.

Ikke ment for defensive formål, har dette monumentale marmor gate tre porter og kan være nøyaktig datert til etter AD 129.

Den gang hadde en innskrift med forgylt bronse bokstaver, hilser keiseren. På sørvest enden av festningsverkene er et rundt tårn-lignende monumental grav, lokalt kjent som Hidirlik Tower, stigende 14 m.
Det datoer til den romerske perioden og relieffene flanking sin døråpningen trolig peker på en grav-eier på nivå med en konsul.

 

På aksen med dette tårnet i Hadrians Gate, i den sørlige delen av byen, er ruinene av en fem-aisled basilika.
Den ble bygget med gjenbrukte materialer som en kirke dedikert til Jomfru Maria i det femte århundre e.Kr.. Denne kirken ble omgjort til en moské i seldsjukkenes perioden. Fluted Minareten rager høyst i Kaleici, og er selve symbolet på byen i dag.

Minareten ble delvis bygd med glaserte murstein, og datert tilbake til seldsjukkenes perioden. Når dette historiske besøket er over, kjører vi tilbake til hotellene.